آیتم هایی که در آزمون اختلال یادگیری سنجیده می شود
در اینجا با هم به بررسی نتایج آزمون مشکلات یادگیری و اختلال یادگیری دانش آموزان خواهیم پرداخت. در این آزمون مشکلات یادگیری، ریاضی، املا، خواندن، اضطراب اجتماعی و شناخت اجتماعی مورد بررسی قرار میگیرد.
اضطراب اجتماعی:
نگرانیهایی که عملکرد درسی و نحوه ارتباطگیری دانشآموز تأثیر میگذارد. آزمون مشکلات یادگیری به صورت کامل این بخش را پوشش میدهد و در نتایج ترکیبی نیز نمرات این آزمون مؤثر هستند.
شناخت اجتماعی:
این توانایی اشاره به انطباق مهارت اجتماعی مورد انتظار دانشآموز با سن خود دارد. کیفیت روابط اجتماعی، ارتباط غیر کلامی و انتقال پیام به دیگران را نشان میدهد.
مشکلات ریاضی:
اشاره به عدم توانایی دریافت مطالب ریاضی متناسب با سن دانشآموز و درک عملیاتی مفاهیم ریاضی دارد. آزمون مشکلات یادگیری پوشش کاملی بر این مشکل دارد. در صورت وجود مشکل قویترین آزمون سنجش مشکلات ریاضی را به شما پیشنهاد میشود.
مشکلات خواندن:
منظور روان خوانی، توانایی خواندن و درک مطلب دروس خوانداری است، عملکرد ضعیف در این زمینه تمامی دروس دانشآموز را تحت تأثیر قرار میدهد.
مشکل در روابط فضایی:
اشاره به توانایی تشخیص شکل، اندازه، محل یا مسیر اشیاء، نمادیابی، رمزنویسی، جهتیابی و درک مفاهیم هندسی دارد. مشکل در این زمینه با دشواری در حل کردن معماها یا تکمیل پروژههای دستساز و نوشتاری نشان داده میشود.
نتایج ترکیبی:
این نتایج به طور خاص مختص سامانه ویکی سنج است که با داشتن جامع آماری بزرگ؛ آزمونهای خود را مطابق با آخرین متد روانسنجی به روز رسانی میکند و در اختیار کاربران خود قرار میدهد. برای آنکه روش کار ویکی سنج را بدانید اینجا کلیک کنید.
علائم و نشانههای اختلال یادگیری چیست؟
_ مشکل یادگیری الفبا، اعداد، اشکال، رنگها و… (در حالیکه گروه همسالان کودک به راحتی قادر به یادگیری و تشخیص آن هستند).
_ مشکل در استفاده از مداد، ماژیک، قیچی و یا ناتوانی در رنگآمیزی درون خطوط.
_ عدم توانایی در بستن دکمهها، زیپ، بند کفشها و…
_ مشکلات مرتبط با تلفظ یا هجی کردن کلمات
_ ناتوانی در به کار بردن ریتم و قافیه
_ عدم توانمندی در کاربرد و یافتن کلمات مناسب
_ عدم توانایی برای برقراری ارتباط میان صداها و کلمات
_ مشکل در یادگیری و فهم مباحث پایهای ریاضی
_ گیج شدن در هنگام خواندن کلمات ساده
_ مشکل در ترکیب صداها برای ساخت کلمات
_ کند بودن در یادگیری مهارتهای جدید
_ عدم توانمندی در املای صحیح و اشتباههای روتین و همیشگی
_ مشکل در بحثهای جمعی و اظهار نظر با صدای بلند
_ عدم توانایی در درک مطالب ریاضی و یادگیری آنها
_ عدم علاقه به فعالیتهایی مانند خواندن و نوشتن و اجتناب از خواندن با صدای بلند
آزمون مشکلات یادگیری پوشش کاملی به روی موارد ذکر شده دارد و با تشخیص مواردی که مشکل وجود دارد برای تشخیص به هنگام راه کارهای کاملی ارائه می کند.
انواع اختلالات یادگیری
اختلالات یادگیری به انواع گوناگونی تقسیم میشوند که هر فرد با توجه به شرایط و موقعیتی که در آن قرار دارد، با یک یا چند نوع از آن درگیر است. همچنین باید در نظر بگیرید که اختلالات یادگیری به سه سطح ضعیف، متوسط و شدید تقسیم میشوند که در سطوح ضعیف، فرد میتواند از خودش مراقبت یا با دیگران ارتباط برقرار کند، اما بیش از حد معمول برای یادگیری مهارتهای جدید نیاز به زمان دارد.
در سطوح شدید فرد توانایی برقراری با دیگران را از دست میدهد و در فعالیتهای روزانه خود با چالش روبهرو میشود.
انواع اختلالات یادگیری را میتوان به این شکل دستهبندی کرد:
نارساخوانی
اولین و شایعترین نوع اختلال یادگیری، اختلال در خواندن یا نارساخوانی است. در این نوع از اختلال LD فرد با خواندن مطالب و درک آنها مشکل دارد. اغلب متنها را به سختی و بسیار کند میخواند. در تلفظ یا هجی کردن کلمهها توانمندی کمی دارد و در برخی موارد کلمهها را حدس میزند! مثل به کاربردن یک حرف به جای دیگری یا اضافه کردن حروف اضافه به متنها.
اختلال یادگیری در نوشتن (دیسگرافی)
دیسگرافی یا اختلال در نوشتن از دیگر انواع اختلالات یادگیری است که بیشتر در کودکان دانشآموز دیده میشود. در این نوع، فرد عموما مهارت فیزیکی لازم برای به دست گرفتن مداد و … را ندارد. بدن او هنگان نوشتن تنشهای شدیدی را تجربه میکند و به محض شروع نوشتن، خسته میشود. افرادی که به اختلال یادگیری در نوشتن مبتلا هستند برای نوشتن یک متن هم دچار مشکل هستند و اغلب نمیتوانند افکار خود را برای نوشتن یه متن منسجم سازماندهی کنند.
اختلال یادگیری در مهارتهای حرکت
شاید کودکانی را دیده باشید که برخلاف سن مناسب، در بریدن شکلهای مناسب کاغذ، رنگآمیزی و یا حتی دویدن و پریدن مشکل دارند. این مشکلات در بسیاری از موارد به اختلال یادگیری در مهارتهای حرکتی مرتبط هستند.
گاهی این اختلالات در فعالیتهای ظریف مانند قیچی کردن و گاهی با فعالیتهای فیزیکی مانند عدم توانایی در دویدن خودشان را نشان میدهند. در برخی از کودکان هم میتوان عدم هماهنگیهای حرکتی را در بستن دکمههای لباس یا حتی بند کفشها دید.
اختلال یادگیری در ریاضیات
ریاضی و مباحث مربوط به آن در بسیاری از موارد دشوار و پیچیده هستند و همه افراد به راحتی آنها را یاد نمی گیرند. بنابراین نمی توان هر نوع ضعفی در یادگیری ریاضیات را به اختلال یادگیری نسبت داد.
اما مواردی هم وجود دارند که افراد در فهم ریاضیات دچار اختلالات یادگیری هستند. این افراد در یادگیری عدد و ارقام و درک نسبتهای میان آنها مشکل دارند. برای مثال توانایی تشخیص بزرگی و کوچکی عددها و … را ندارند. افرادی که به این نوع اختلال یادگیری مبتلا هستند، در بسیاری از موارد از محاسبه زمان، برآورد و … نیز ناتوان هستند.
بیش فعالی (ADHD)
آیا ADHD نوعی اختلال است؟
نتیجه قطعی برای آن مشخص نیست. اما به طور قطع میتوان گفت که ADHD یکی از مهمترین موانعی است که بر سر راه یادگیری کودک قرار دارد.
کودکی که به بیشفعالی مبتلاست، تمرکز و توجه بسیار کمی دارند و کوچکترین اتفاقی میتواند تمرکز او را به هم بریزد و اغلب با محیط آموزشی مدرسه و دیگر محیطهای سنتی آموزشی مشکل دارد.
با شرکت در الگویتم سنجشی پایه تحصیلی فرزندتان تمامی موارد بالا و بسیاری از موارد دیگر به صورت کامل سنجیده می شود و از هر لحاظ فرزندتان سنجش کامل انجام می شود.
آزمون مشکلات یادگیری بخشی از موارد بالا را می سنجد و شناخت خوبی ارائه می کند.
آزمون اختلال یادگیری
- بررسی وجود مشکل و اختلال ریاضی
- ارجاع به آزمون تخصصی پایه در صورت وجود مشکل
- سنجش های تمکیلی مرتبط با آموزش
- بررسی اختلالات اضطرابی و اجتماعی
- بررسی وضعیت خوانداری و املا دانش آموزان